Hart voor de maakindustrie

Bij Metalis hebben we hart voor de maakindustrie. Wie in de toekomst in West-Europa wil blijven produceren, moet innoveren in bedrijfsvoering. Daarin zijn we flink in ontwikkeling.

Maak een afspraak
Ambities van Metalis

Innoveren en investeren

Zowel op het gebied van robotisering, automatisering als digitalisering zijn onze ambities groot. Alleen daardoor kunnen we onze visie - maatschappelijk verantwoord bijdragen aan onze maatschappij - blijven voortzetten.

Wat ons betreft betekent innovatie namelijk niet het vervangen van menselijk kapitaal door machines. Door te innoveren en investeren, behouden we onze arbeidsplaatsen en bieden we onze medewerkers mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied. Wij zijn ervan overtuigd dat werkzaamheden wel anders worden, maar dat onze mensen nodig blijven. Zij zijn ons belangrijkste kapitaal, ook in de toekomst.

Procesoptimalisatie

Robotisering, automatisering en digitalisering stelt ons in staat onze processen te optimaliseren. Daarmee kunnen we bovendien de vragen van onze klanten kwalitatief hoogwaardig en met een snellere time-to-market blijvend bedienen. Robotisering maakt het bijvoorbeeld mogelijk om onze seriematige productie te verbeteren, door de inzet van slijpwerk- en lasrobots. Hierdoor zijn onze vakspecialisten nog beter inzetbaar voor de specialistische opdrachten die hun kennis vragen.

We optimaliseren ook administratieve processen. Dat doen we onder meer door de inzet van shopfloor control. Planning, productiedocumenten en tekeningen zijn door een geautomatiseerde workflow goed inzichtelijk voor iedereen. Daarmee verkleinen we de kans op fouten. Bovendien behalen we met die workflow winst in doorlooptijden.

Daardoor blijft er meer tijd over voor de zaken die wat ons betreft voorop staan: onze mensen, onze partners, onze opdrachtgevers en onze planeet.

Op zoek naar een partner in
metaalbewerking?

Maak vrijblijvend een afspraak

KVK gegevens

  • KvK: 60711590
    BTW: NL854027208B01

Gecertificeerd