Metalis en duurzaamheid

Onze ambities op het gebied van duurzaamheid zijn groot: we willen meer teruggeven dan we hebben genomen. Met terugwerkende kracht, sinds de oprichting van Metalis in 2006.

Maak een afspraak
Duurzaamheid bij Metalis

Milieubarometer

Bij Metalis werken we met de Milieubarometer. Hierin houden we bijvoorbeeld ons energieverbruik, onze afvalstromen en ons verkeer en vervoer bij. De barometer doet suggesties voor het verminderen van onze footprint. Zo treffen we doorlopend maatregelen om steeds duurzamer te produceren, bovenop de wettelijk verplichte maatregelen.

We zijn ons ervan bewust dat we er nog lang niet zijn. Maar elke dag zetten we stappen in de juiste richting. Zo verbeterden we onze afvalscheiding de afgelopen jaren sterk en neemt de hoeveelheid van ons afval jaarlijks af. We compenseren ons energieverbruik door stroom van waterkrachtcentrales te gebruiken. We laten machines niet onnodig doorlopen. Luchtlekkages in ons pand zijn opgelost, waardoor er zo min mogelijk warmte weglekt. Waar mogelijk werken we bovendien zoveel mogelijk samen met ketenpartners die onze ambities delen.

De toekomst van Metalis

In de toekomst willen we zelfvoorzienend zijn en volledig gebruikmaken van natuurbronnen als zon en wind. Bovendien is onze ambitie om onze CO2-uitstoot kleiner te laten zijn dan 0. Dan heeft Metalis meer gegeven aan het milieu dan verbruikt. Ambitieus, dat weten we, maar niet onhaalbaar.

Op zoek naar een partner in
metaalbewerking?

Maak vrijblijvend een afspraak

KVK gegevens

  • KvK: 60711590
    BTW: NL854027208B01

Gecertificeerd